به گزارش مشرق، با وخیمتر شدن اوضاع ناآرام سودان و تشدید اعتراضات مخالفان شورای نظامی، سرکوبگریهای شورای مذکور علیه معارضان طی روز های اخیر شدت پیدا کرده و اکنون به اوج خود رسیده است.
از اواخر ماه مه گذشته، هجمه شورای نظامی انتقالی در سودان به تحصن کنندگان مخالف ادامه حکومت نظامی و موافق انتقال قدرت به غیرنظامیان هستند شدت گرفت؛ تا آنجایی که آنها را «تهدیدی برای امنیت ملی کشور» خواند.
بیشتر بخوانید:
اقدامات خشونتآمیز شورای نظامی سودان علیه معترضان و مخالفان خود در روز دوشنبه مورخ ۱۳/۳/۹۸ تا اندازهای پیش رفت که به درگیریهای خونین در خارطوم انجامید.
در همین راستا، ائتلاف «الحریه و التغییر» که بزرگترین ائتلاف معارض در شرایط کنونی سودان محسوب میشود، دوشنبهشب ساعاتی پس از حمله نیروهای پلیس به مخالفان شورای انتقالی در خارطوم گفت که تعداد کشتههای اعتراضات سودان به بیش از ۳۰ کشته افزایش پیدا کرده است.
این در حالی است که پیش از این، تعداد کشتهها ۱۴ نفر و تعداد زخمیها هم ۱۰۰ نفر اعلام شده بود.
اعتراضات در حالی ادامه دارد که مذاکره شورای نظامی انتقالی با ائتلاف «قوی الحریة و التغییر» (گروههای خواهان آزادی و تغییر) درباره تشکیل شورای حاکمیتی و تعداد اعضای نظامی و غیرنظامی این شورا به بنبست رسیده است.
حالا فشارهای منطقهای و بینالمللی علیه شورای انتقالی سودان افزایش یافت و اروپا و آمریکا هم سیاستهای خشونتآمیز این شورا و نحوه برخورد با معترضان را به باد انتقاد گرفتهاند و آن را محکوم کردهاند.
معترضان خواستار آن هستند که این شورای نظامی قدرت به دولتی مدنی تحویل دهد؛ به همین دلیل به تحصن خود در مقابل مقر فرماندهی ارتش در خارطوم ادامه دادهاند.
«عمر البشیر» رئیسجمهور سابق سودان ۲۲ فروردین در پی گسترش اعتراضات مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن یک شورای نظامی به رهبری عبدالفتاح البرهان قدرت را به دست گرفت.